Werkplek

Werkplek

Mijn werkplek

Toen ik mijn eigen bedrijf startte, had ik behoefte aan een werkplek. De keukentafel is groot genoeg, maar met in- en uitlopende pubers in huis niet ideaal.

Na een paar maanden dan toch mijn werkplek gerealiseerd (met grote dank aan Janneke en John van Potuyt Bouw&Styling!!)

Zo, het echte werk kon beginnen. Direct aan het begin de regel ingesteld dat als ik daar zit te werken, ik niet gestoord mag worden. Alleen in noodgevallen (lees:huis staat in brand, er staat een inbreker binnen etc) mag ik lastiggevallen worden.

Dit werkte! Nou ja, de eerste paar weken dan. Na een tijdje vond ieder van de pubers wel iets een gevalletje nood, dus kon ik best gestoord worden. Het belangrijkste noodgeval: de vraag ‘wat eten we vanavond?’, direct daarop gevolgd door: ‘hoe laat ben je klaar?’, ‘wil je wat drinken ?’ (Dat is dan wel weer heel lief) en ‘weet je wat er nu weer voor stoms (of eigenlijk k…) gebeurd is op school?’

Zelfs met oortjes in (met of zonder muziek) zien ze geen reden om me niet aan te spreken. Ik vind het dan ook heerlijk om de woonkamer voor mezelf te hebben en een paar uur door te kunnen werken, voordat de kamer overspoeld wordt met lieve, leuke, chagrijnige en boze pubers.

Over pubers gesproken, onlangs had ik echt een heel leuk gesprek met mijn klant en haar (puber)dochter, een pre-mediation gesprek.
De dochter werkt sinds kort in het bedrijf van haar ouders, doet daar haar eigen ding en is een aanvulling op de kwaliteiten van haar moeder. Zo leuk, je eigen kind die meewerkt in de zaak, echt iets waardoor je dichter bij elkaar kan komen te staan. Echter, het kan ook voor problemen zorgen! Om ervoor te zorgen dat er geen spanningen ontstaan en eventueel ruzie, is het goed om te weten hoe ieder erin staat. Dus, we hebben met zijn drieën een ontspannen gesprek gehad, gezellig bij een kopje koffie met wat lekkers bij de Intratuin.

Van tevoren had ik een aantal vragen op papier gezet en aan ieder van hen gegeven, zodat ze er alvast over konden nadenken.
Vragen als: ‘ wat vind je leuk aan het werken met je dochter/moeder?’, maar ook ‘waar verwacht je irritaties in de samenwerking?’
Het was een heel goed, leuk en verhelderend gesprek. We gingen alle drie met een tevreden gevoel weg en hebben afgesproken dit om de 2 a 3 maanden voorlopig te herhalen.

Zo belangrijk om, bij werken in familieverband, te voorkomen dat er spanningen komen. Dat kan namelijk invloed hebben op het hele gezin/familie.

Misschien dat ik ook maar eens met de pubers om tafel moet voor een goed gesprek. Of ik plak een briefje op mijn rug ‘NIET STOREN! OP STRAFFE VAN HET UITSCHAKELEN VAN DE WIFI!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *